середу, 20 липня 2022 р.

Святкові солодощі


    20 липня щорічно відзначають дивовижне і смачне свято - Міжнародний день торта.
    У цей день люди різних творчих професій, а це кулінари, музиканти, актори, співаки, художники і звичайні любителі творчості, представляють оригінальні торти. 
    Історія виникнення тортів рахує не одне століття. Перші кондитерські вироби цього виду з’явилися практично в той же час, як люди навчилися виготовляти борошно. Спочатку, це були м’які коржики, що більше нагадували хліб. Перші солодкі вироби почали виготовляти в Індії, додаючи у виріб тростинний цукор, та в арабських країнах, де випічка була більш запашною і пишною завдяки додаванню спецій, меду і молока. Саме зі Сходу перші торти, що нагадують сучасні класичні рецепти, потрапили в Європу, почавши свою переможну ходу в якості головного десерту. Сьогодні не можна впевнено сказати, як саме з'явився торт. Деякі історики у сфері кулінарії дійшли висновку, що перший прототип торта з'явився в Італії. Лінгвісти вважають, що саме слово «торт» у перекладі з італійської означає «щось крутити, закручувати», і пов'язують його з численними прикрасами торта з різних кольорів, написів і орнаментів. Якою б не була думка про походження тортів, все ж законодавцем моди у світі десерту стала Франція. Існує багато видів тортів.

Наполеон


    Це, мабуть, найвідоміший торт родом із Франції. Традиційно він готується з листкового тіста. Дослідники сперечаються про історію виникнення торта «Наполеон». Те, що він називається, в честь Наполеона ніхто не сумнівається, а чому саме цей десерт, є загадкою. Одна з історій свідчить, що цей десерт придумав кухар, який готував Наполеону. Він так хотів виділитися, що взяв за основу торта знаменитий у той час французький десерт. Кухар розрізав коржі уздовж, змастив їх кремом зі збитими вершками, прикрасив полуничним варенням і представив великому правителю новий десерт, іменований в його честь.
Чізкейк



    Любителі ніжних десертів з сирною основою не повинні пропустити такі ласощі, як чізкейк. Основою торта є сир, цитрусова цедра, жовтки і пісочний корж, улюблений десерт гурманів в усьому світі, тому між ними здавна ведеться суперечка про батьківщину цього торта. Та все таки місцем народження сучасної версії чізкейку вважається Англія. Зараз торт має безліч варіацій і рецептів.
Сметанник


    Рідний і улюблений багатьма ласунами сметанник є бісквітним листковим тортом, в якому і в тісто, і в крем, судячи з назви, додається сметана. Може являти собою торт на основі сметанного тіста або ватрушку з тонкого дріжджового тіста з начинкою зі сметанного крему. Традиційний рецепт припускає використання свіжої сметани як начинки. До складу сметанника, крім основних інгредієнтів, можуть входити також родзинки, мигдаль, солодкі прянощі, варення, згущене молоко, лимонна цедра; існують варіанти приготування шоколадного сметанника.
Празький торт


     Ідея цього шоколадного торта зародилася в Чехії. Але, погулявши по світу і пройшовши безліч метаморфоз, «Празький» торт набув, нарешті, знайомого вишуканого смаку. Солодкий десерт готуватися з шоколадних бісквітних коржів і просочується кількома видами лікеру і вершкового крему. Крім того, що десерт має шоколадні коржі, він також покривається густою шоколадною глазур’ю, змащується фруктовим джемом і шоколадною помадкою. 
Тірамісу


    Тірамісу (в перекладі з італійської: «підбадьорить мене».)– це популярний італійський десерт у вигляді торта або тістечка, який готується без випічки. Він користується незмінною любов'ю у гурманів завдяки своєму характерному і неповторному смаку. Перший раз блюдо було приготовлено в кінці 17-го століття на півночі Італії. Коли герцог з Тосканії Козімо III де Медічі прибув в Сієну, місцеві кухарі приготували йому тірамісу. який спочатку називався «суп герцога». Герцогу шалено сподобався десерт, і він узяв рецепт ласощів з собою до Флоренції. Після цього, блюдо придбало світову популярність. 
    Давайте привітаємо один одного сьогодні з Міжнародним днем торта і обов'язково скуштуємо шматочок свого найулюбленішого тортика!
    Подивиться, як виробляють солодощі на виробництві та як створили Київський торт:





Немає коментарів:

Дописати коментар