понеділок, 22 лютого 2021 р.

Снігова людина – мешканець непролазних лісів і високих гір.

 





    Хто там ховається серед далеких високих гір? Хто причаївся в глибокому темному лісі? Хто сторожко дивиться на людей із кущів і ховається, щойно зачує людські крокі? Це єті, тобто снігова людина.

Чому снігова людина?



    Майже 100 років тому альпініст Говард Бері наштовхнувся на неймовірно великі сліди невідомої істоти на снігу поблизу гори Еверест. Саме через оці сліди її називають ще й bigfoot  (біґфут), що з англійської перекладається, як  «Велика нога». І де тільки потім не шукали цю таємничу істоту! І на Тибеті, і в Кавказьких горах, і в Монгольських пустелях чи лісах Канади. Та за весь час ані вченим, ані ентузіастам не вдалося довести чи спростувати існування єті.



Відеодоказ?

    Окрім відбитків слідів та шматків вовни, існують ще й відеозаписи із дивовижними волохатими істотами. Найвідоміше відео зробили два американця в каліфорнійських горах у 1967 році. На ньому видно снігову людину. Це відео сприйняли як доказ того, що єті існують! Та пізніше почали стверджувати, що відео підроблене. Тобто, що це знімали людину в спеціально зшитому волохатому костюмі. Але є й ті, хто заперечує це і стверджує, що на відео – невідома науці істота.




Чому ж біґфута так складно побачити?

    Люди, які вірять в існування цієї істоти, стверджують, що єті можуть читати думки людей на великій відстані! І тому, зачувши, що неподалік хтось іде, майстерно ховаються. Тож їх дуже складно помітити. А ще кажуть, нібито вони вміють гіпнозу вати. Саме тому людина, зустрівши єті, часто не може ані на допомогу покликати, ані відеокамеру підняти. Тай взагалі, цих істот так мало, що натрапити на них дуже складно.


Чугайстер з Карпат.

    Інші вчені стверджують, що снігову людину не там шукають. І пропонують поїхати до нас, в Україну, в наші Карпати! Саме тут люди з давніх-давен зустрічають дивовижних істот, яких називають лісовиками, чугайстрами, гуками, песиголовцями та «тими, хто хащі ламає». За розповідями місцевих жителів, чугайстер – це величезна лісова людина, покрита густою шерстю. Вона вміє непомітно жити у дикому середовищу та знаходити спільну мову з іншими тваринами. Любить грітися коло вогнища, яке залишають після себе пастухи та лісоруби.Нерідко в Українських Карпатах люди помічали величезні сліди, які набагато більші за ведмежі. 


Як же перевірити?

    Є багато тварин, в існування яких вчені не вірили, бо гадали, що то вигадка. А потім – знаходили їх! Так відбулося, наприклад, з горилою, качкодзьобом і навіть великою пандою, яких колись вважали казковими! А тепер усі знають, що ці тварини насправді існують. Може, й ми колись познайомимося з добрим і мирним чугайстром з Карпат?


    По сторінках журналу «Маленький розумник».   




Немає коментарів:

Дописати коментар