вівторок, 7 лютого 2023 р.

Секретні файли про тебе


     Увага! В інтернеті щодня з’являється все більше небезпек для тебе. Кіберполіції терміново потрібні помічники! Приєднуйся!

    Не вказуй особисті дані. Якщо сайт наполягає ввести твоє ім’я – вигадуй псевдонім (друге ім’я).

    Не заповнюй рядки, де вимагають написати адресу, прізвище, дату народження, телефон, прізвища та імена друзів, їхні координати. Цією інформацією можуть скористатися не лише віртуальні, а й реальні злочинці.

    Якщо твій «інтернет друг» запропонує тобі зустрілися, неодмінно повідом про це батьків, порадься з ними, чи варто це робити. У мережі людина буває іншою, ніж у реальному житті. Ти прийдеш на зустріч зі своєю ровесницею, а замість неї на тебе чекатиме зловмисник, який може скривдити.

    Не відправляй смс, щоб отримати інформацію з інтернету. Часто вискакує віконце: «Лише сьогодні – бери участь і вигравай!». Ти клікнеш на нього і отримуєш повідомлення: «Щоб взяти участь у розиграші, надішли смс!». Ніколи не роби цього без дозволу дорослих. Це повідомлення може коштувати чимало грошей, які доведеться сплатити твоїм батькам. Будь уважним – зловмисники розраховують на твою легковажність.

    Відвідуй лише ті сторінки в мережі, які тобі радять батьки. Вони краще розуміють на інтернет-небезпеках. І не порадять нічого поганого, бо люблять тебе.

    У мережі ти можеш натрапити на сторінки із незрозумілим змістом. Розкажи про це батькам. Один клік може привести на сайт, який пропонує переглянути «дорослі сторінки». Не квапся туди, розумнішай на своїх сторінках.

    Не забувай, що Інтернет – не головне твоє захоплення. Адже в тебе є улюблені книги, заняття спортом, прогулянки з друзями. Поєднуй усі захоплення так, щоб одне не шкодило іншому.

    Подивись пізнавальні мультфільми про безпеку онлайн:





Немає коментарів:

Дописати коментар