четвер, 4 лютого 2021 р.

Як поводитися з незнайомцями

 

    У наш неспокійний час діти повинні бути максимально уважними на вулиці та знати елементарні правила поведінки із незнайомцями.Довірливі і відкриті, вони легко вступають в спілкування з дорослою людиною, особливо якщо вона веде себе чемно і впевнено. Що обов'язково потрібно знати дітям про спілкування із незнайомцями , щоб запобігти ситуацій, небезпечних для їх фізичного та емоційного стану - читайте далі.

На вулиці. 





    Ніколи не беріть від незнайомих людей цукерки, іграшки, будь-що!










    Якщо незнайомець просить про допомогу, відповідайте: « Ні! Вибачте, я не зможу вам допомогти, бо я вас не знаю!» - і йдіть від них! Якщо дорослій людині потрібна допомога, вона чекатиме її лише від дорослого.

Помітивши, що хтось стежить за вами на вулиці, а поряд немає батьків, не панікуйте, а йдіть у найближче людне місце, наприклад до магазину, кав’ярні, й уже звідки подзвоніть батькам.



   

 
       Якщо незнайомець узяв вас за руку і не відпускає, приверніть увагу людей, що навколо. Кричіть, наприклад, ось так: « Я вас не знаю! Я нікуди з вами не піду! Допоможіть!». Зловмисник тоді розгубиться й утече, а ви будете в безпеці.

     Якщо бачите, що небезпека загрожує не вам, а іншій дитині, приверніть до неї увагу дорослих! Якщо в цей момент поблизу нікого немає, не переслідуйте зловмисника, а негайно біжіть туди, де є дорослі, - до найближчого магазину, у двір,де сидять бабусі, на дитячий майданчик, де з малюками гуляють дорослі, на автобусну зупинку – й розкажіть, що трапилося.





    
У ліфті чи під’їзді.




    Заходьте до ліфта, тільки переконавшись, що поруч немає незнайомця.

    Якщо незнайома людина підійшла до ліфта і хоче зайти разом з вами, не соромтеся сказати, що поїдете іншим разом.

    Якщо в ліфті вже є люди, краще дочекайтеся наступного разу.

    Зустріти незнайомців можна навіть біля свого будинку. Тож, заходячі до під’їзду, переконайся, що нікого чужого там немає.


 


      Світ іноді може бути небезпечним, тож треба бути обережним, щоб не потрапити в біду.

    Перевір себе давши відповіді на питання тесту






Подивись мультфільми:

«Корисні підказки. Місія «Незнайомці»



«Поведінка з незнайомими людьми»




Немає коментарів:

Дописати коментар