вівторок, 24 січня 2023 р.

Тільки в Україні народжуються справжні козаки!

 


     Олександр Іванович Власюк, відоміший під ім'ям Сашко Лірник — народився і виріс в Умані. Автор і ведучий дитячих телевізійних програм «Казки лірника Сашка» і «Світанок», сценарист мультсеріалу «Моя країна-Україна», учасник рок-гурту «Вій», актор, постійний учасник українських етнофестивалів. За освітою – інженер-будівельник.  Автор сценарію повнометражного мультфільму «Про чотири роги і козацький рід», який визнано найкращим мультиплікаційним сценарієм за часи незалежної України.
     Свої казки більше любить розповідати, тому записує дуже мало. Нині вийшло п’ять аудіовидань Олександра Власюка («Казки лірника Сашка», «Дорослим і дітям», «Химерні оповіді», «Казки для старшеньких», «Казки Лірника Сашка. Музика і пісні») і дві ілюстровані книжки «Казки Лірника Сашка» (2011 року – з малюнками Олега Петренка-Заневського і 2014-го – з ілюстраціями Інокентія Коршунова). 
    Лауреат низки премій і нагород, зокрема й відзнаки «Золота пір’їнка». 2000 року дитяче журі обрало Власюка «найкращим дитячим письменником України».
    Єдиний артист у світі,якому дзвонять бійці з фронту з проханням розказати по телефону казки "для бліндажа".
Постійно їздить на передній край фронту з концертами, організовує волонтерську допомогу.
    І не казкарем-веселуном лірник Сашко здається, а козаком-характерником, і слово в його вустах, як зілля чарівне — чи добре, чи зле, це вже як хто заробив. 


Немає коментарів:

Дописати коментар