вівторок, 31 травня 2022 р.

Скажи курінню - НІ!

    31 травня відзначають Всесвітній день без тютюну. Цей день у 1987 році започаткувала Всесвітня організація охорони здоров’я, аби захистити теперішнє та майбутнє покоління від руйнівних наслідків для здоров’я.

    Загальновідомим є факт, що тютюновий дим має не лише неприємний запах, а й містить небезпечні токсини та канцерогени. Але чи знаєте ви, що навіть якщо провітрити накурене приміщення, то небезпечні сполуки нікуди не зникають? Вони осідають на меблях і стінах. А чи відомо вам, що 85% тютюнового диму неможливо відчути та побачити? Саме тому ми не завжди усвідомлюємо реальну загрозу для нашого здоров’я від пасивного куріння.

    За даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я від вживання тютюну щороку гине понад 7 мільйонів людей, з яких понад 6 мільйонів є результатом безпосереднього вживання тютюну, а близько 890000 випадків – наслідком впливу вторинного тютюнового диму.

    Легені дітей менші за розміром і дихають вони частіше ніж дорослі, а тому вдихають більше шкідливих речовин на кілограм маси тіла, ніж дорослі за такий же проміжок часу. Нарешті, у дітей через їх залежний від дорослих стан, просто менше можливостей уникати дії тютюнового диму, що випускається дорослими.

    Всесвітній день без тютюну присвячений тим, хто сповнений рішучості залишити позаду цю мерзенну звичку, і спонукає інших зробити те ж саме. 31 травня є прекрасним приводом зайвий раз нагадати всім курцям про те, що куріння - це шлях до смерті.

    Послухайте казки та подивіться лялькову виставу про шкідливість куріння:





Немає коментарів:

Дописати коментар