вівторок, 24 травня 2022 р.

Казковий світ Михайла Стельмаха

    24 травня святкуємо 110-річчя від дня народження справжнього художника слова Михайла Стельмаха. Він один із найяскравіших знавців багатств української мови. 
    З лагідною усмішкою, з теплим гумором, цікаво й дотепно писав Михайло Стельмах казки та вірші для дітей. Письменник знаходив для маленьких читайликів своє мудре проникливе слово, що доходить до самого серця, примушує задуматись, вчить робити добро. Маючи неабиякий педагогічний досвід, знання дитячої психології, вміння розповісти найменшим цікаво про цікаве, своїми творами виховує любов до краси і знань, до людини і природи.

    Цілу бібліотеку складають книжечки, які він написав для наймолодших читачів: «Колосок до колоска», «Жнива», «Весна-весняночка» «У сестрички дві косички», «В їжаковім вітряку», «Як журавель збирав щавель», «Маленька Оленка», «Чорногуз приймає душ», «Літо-літечко», «Ой, весна-зоряночка», «У бобра добра багато» та інші. Написані багато років тому, віршовані казки Михайла Стельмаха надзвичайно цікаві, повчальні та актуальні і сьогодні.
    Його казки та вірші для дітей спонукають до роздумів, повчають любити труд і ближнього, навколишній світ. Ці щирі, по-народному мудрі казки ввійшли до золотого фонду української дитячої літератури.
    Послухай казки Михайла Стельмаха:








Немає коментарів:

Дописати коментар