середу, 13 січня 2021 р.

Ігри для зимової вечірки

    




    Взимку, коли надворі заметіль і холодно, так довго вже не погуляєш. Доводиться розважатися в приміщеннях. Та не сумуй! Зараз ми навчимо тебе, як розважатися з друзями, коли не можна вийти надвір. Особливо, якщо ти вирішиш влаштувати вечірку.



Для початку вечірки – «Ніс для сніговика»


    На великому аркуші паперу намалюй гарного сніговика. Але без носа! Гравцю треба зав’язати очі, дати в руки ніс для сніговика, зліплений з пластиліну. Тепер хай, не дивлячись, причепить носа сніговику!






Для «розігріву» компанії – «Мерзла розмова»

    Хтось із дітей так змерз, що не може вимовити жодного слова. Може тільки рухатись. Отже, ведучий загадує йому яке «зимове» слово (бурулька, сніжинка, сніговик, ялинка, крига, санчата…). І гравець намагається жестами пояснити, що йому загадали. А всі інші – вгадують. Хто вгадав – сам «замерзає» і показує наступне слово.


Спокійна гра «Згадаю все!»

    Гравці мають уважно подивитися на ялинку і запам’ятати всі-всі іграшки, які висять на ній, Якщо ялинки немає чи на ній самі кульки, потрібно розкласти різні іграшки на столі – 8-10 штук. На роздивляння іграшок – 30 секунд. Потім іграшки накривають, а гравці мусять записати на аркуші паперу всі ялинкові прикраси, які запам’ятали. Виграє той, хто згадає найбільш предметів!


Коли  всі занудьгували – «Крига - сніг»

    Всі стають у коло і кладуть руки один одному на плечі. Ведучий ходить по колу і шепоче на вухо «крига» або «сніг». А тоді виголошує: «Якщо я скажу «сніг», то гравці яким я сказав таке слово, мають підігнути одну ногу. А якщо скажу «крига», то ті, кому сказав це слово, мають присісти». Купа-мала гарантована!



Під кінець свята, щоб усі залишилися задоволеними – «Риболовля»

На довгу мотузку прив’язуємо на ниточках дрібні подарунки або цукерки (треба, щоб їх було більше ніж дітей). Усім по черзі зав’язують очі, дають в руки ножиці і підводять до подарунків. Той подарунок, який ти зрізав, - дістається тобі!



Маленька фея. - 2020. -  № 12. – С.22-23


Немає коментарів:

Дописати коментар