середа, 19 липня 2023 р.

Створюємо безпечне інформаційне поле

 

Війна увійшла в життя наших дітей безпосередньо – вибухами, спалахами, руйнуваннями. Там, де це відбувалося, ми нічого не можемо змінити. Але вберегти малечу від опосередкованої інформації нам цілком до снаги. Шановні дорослі, пам’ятайте: ваш настрій, емоції, як негативні, так і позитивні, діти підсвідомо зчитують і переймаються ними. Оберігайте малят від негативних емоцій війни. Адже ці переживання підточують і врешті руйнують їхнє психічне, а відтак і  фізичне здоров’я.

Не обговорюйте воєнні події у присутності дітей. Зважте: малята, навіть зайняті грою або чимось іншим, чують вас і мимоволі сприймають негативний зміст ваших розмов та емоцій.

Умикаючи при дітях телевізор чи смартфон, оминайте сюжети агресії, горя, потрясінь, хоч вам, зрозуміло, хочеться бути в курсі подій. Знайдіть для них веселі, життєрадісні сюжети, що відвертають увагу від звуків вибухів. У будь-які способи намагайтеся уникати перенасичення їх інформацією, що травмує. Коли ж діти самі запитують про те, що відбувається сьогодні в Україні відповідайте їм правдиво, виважено, спокійно, без паніки і жахливих подробиць.

Важливо виховувати в дітей любов і повагу до України, гордість за приналежність до її народу, бажання розмовляти українською як мовою національної ідентичності українців.

Національні пріоритети і переконання краще вносити у свідомість малечі через розповіді про наших героїв на фронті і в тилу, сіючи в душах почуття гордості за них, впевненості в перемозі.


Немає коментарів:

Дописати коментар