понеділок, 13 вересня 2021 р.

«Для гурманів і не тільки» Роальд Дал

 

13 вересня є офіційним Днем Роальда Дала , саме в цей день він з’явився на світ у Лландаффі, Кардіфф, (Уельс)  в  1916 році. Батьки його були норвежцями. Новонародженому синові вирішили дати не просто ім’я, а назвати в честь гідної людини. Так і з’явилося ім’я Роальд. Саме так звали дослідника Північного полюсу на прізвище Амундсен.

Батьки письменника перебралися з Норвегії до Англії у 1880 році. Але вони не забули своїх коренів та традицій. Через багато років після переїзду спілкувалися в колі сім’ї рідною мовою, читали книги, написані норвезькими письменниками, зберігали згадки про Батьківщину і прищеплювали любов до неї дітям.

Роальд Дал відомий у всьому світі своїми новелами, казками та сценаріями. А у часи Другої світової війни цей письменник був ще й блискучим пілотом.


Коли ж його запитували про час, коли він спробував себе у ролі письменника та про те, чому його книгами зачитуються у багатьох країнах світу, говорив: «Спочатку був аркуш паперу, олівець і трошки вільного часу. А чому читачам подобається?! Ну, знаєте, я пишу тільки про те, що дуже цікаво, чи про те, що може розсмішити».

Роальд Дал створював дивовижні історії, шалено казкові і разом із тим, жахливо правдоподібні. Читаючи його книги, віриш у все, що там відбувається і продовжуєш переживати за головних героїв, навіть якщо прекрасно знаєш сюжет і взагалі  вже дорослий.

Напевно, лише справжній батько зміг би створити такі чудові твори, як «Чарлі та Шоколадна Фабрика», "Джеймс і Гігантський персик", "Великий дружній велетень" та «Матильда».

Неможливо описати найкращу історію, написану Роальдом Далом, відокремлюючи її від інших, тому що кожен із створених ним творів вже найкращий. До того ж, світ допитливих дітлахів вималюваний незвичними словами автора охоплює читача захватом.

Книги Роальда Дала відомі дітлахам і дорослим з усього світу, адже вони - справді неймовірні! 

Казкові історії  Роальда Дала ти можеш знайти і прочитати  в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.



Немає коментарів:

Дописати коментар