вівторок, 15 жовтня 2024 р.

Мопс, який хотів стати…


    Хочете потішити свою малечу чудовими оповідками про веселі пригоди маленького мопсика? Тоді читайте серію книг «Мопс, який хотів стати...».
    Про авторку Беллу Свіфт мало інформації. Відомо, що вона була редактором та видавала літературні примірники під різними псевдонімами. На цей час з родиною проживає у Лондоні. Обожнює свого кота, котрого вважає членом сім'ї, але мріє завести собаку! Любов до тварин виливається на сторінки її творів. Смішні витівки та цікаві походеньки мопса на ім'я Пеґґі не раз змусять посміхнутися читачів.


четвер, 10 жовтня 2024 р.

Модна книжка для дівчаток

 

    Всіх дівчаток вітаємо з Міжнародним днем дівчаток! Не поспішайте дорослішати, будьте  активними, веселими, ганяйте м’яч у дворі і грайте в ляльки, час швидкоплинний – насолоджуйтеся! Чернігівська обласна бібліотека для дітей пропонує добірку цікавих книг для та про дівчаток:
 

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Бабусю й дідуся я поважаю…

    Тихо та непомітно падає листя з дерев, відчутна вранішня прохолода – так до нас приходить осінь. Мабуть, недаремно старість людини ще називають осінню життя, саме тому щороку 1 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людини похилого віку .
    Дідусі і бабусі – це жива мудрість, неписана історія нашого роду, досвід, отриманий від них у спадок, залишається золотим набутком на все життя. Саме наші бабусі і дідусі є творцями легенд, казок, прислів’їв та приказок. Як дерево тримається на корені, так і кожен рід тримається на найстарших його членах, бо саме вони мають великий досвід життя і допомагають молодим.
    Перевір себе, як ти знаєш приказки про бабусь та дідусів, зіграй у гру: