середу, 28 лютого 2024 р.

Світ Джуді Муді


    Меґан МакДоналд народилася 28 лютого 1959 року в Піттсбурзі (штат Пенсільванія, США). Була наймолодшою із п’яти сестер, які і надихали її на написання книг.
    Перше оповідання Меґан написала про точилку для олівців. Його надрукували, коли вона була у п’ятому класі.
    Навчалася в університеті Піттсбурга. Ставши дипломованим спеціалістом, Меґан кілька років пропрацювала бібліотекарем у бібліотеці Карнеґі у Піттсбурзі, Громадській бібліотеці Міннеаполіса, Меморіальній бібліотеці Адамса. Згодом присвятила себе письменництву.


    Перша книга письменниці  «Це дійсно будинок рака-самітника?» («This a House for Hermit Crab»), у 1991 році отримала відразу дві літературні премії. Успіх надихнув автора на нові творчі звершення.
    Нині перу Меґан МакДоналд належить вже більше сорока книг, які перекладені на більш ніж 20 мов світу і за які авторка отримала не одну міжнародну літературну премію.


    Але перш за все її знають, як авторку книг про пригоди рудоволосої дівчинки Джуді Муді (Moody - означає мінливий у настрої) та її молодшого братика Стінка. Перша повість вийшла друком в США ще 2000 року. Відтоді кумедну дівчинку полюбили мільйони дітей по всьому світу.
    Невгамовна фантазія, оптимізм та енергія Джуді Муді  підкорили серця мільйонів юних читачів. Вона постійно потрапляє в кумедні халепи, але незмінно знаходить вихід з будь-якої ситуації. У всіх пригодах дівчинку супроводжують друзі - Рокі, Френк і малюк Стінк (брат Джуді), якому нерідко дістається від сестри, але він не в образі. 
    Учасниця конкурсу «Лідер читання 2022» Яковищенко Анастасія, м. Чернігів, 10 років запрошує тебе до знайомства з серією книг Меґан МакДональд про Джуді Муді.


    Меґан МакДоналд «Джуді Муді». Книга 1 (повна книга)








Немає коментарів:

Дописати коментар