четвер, 16 грудня 2021 р.

В український рідний край поспішає Миколай

 

    19 грудня в Україні відзначається День святого Миколая.
    Це народне свято є одним з найпопулярніших у році, з'явилося воно на честь святого Миколая Чудотворця, якого завжди шанували дуже глибоко.
    Святий Миколай для християн здавна уособлював віру й доброту.
    Миколай уже змалечку був набожним, любив бувати у храмі Господньому. Згодом він прийняв сан священика і став єпископом. Відтоді святий Миколай допомагав усім, хто потребував цього.
    Вважається, що своїми молитвам він утихомирює бурі на морі, обороняє від стихійних лих, зцілює хворих. З давніх-давен, виходячи в море, рибалки брали з собою ікону святого Чудотворця. Люди вірили, що «святий Миколай на небі не сидить, а тут, на землі всім допомагає».
    В Україні святого Миколая завжди називали заступником усіх дітей. У народі досі живе легенда, що вночі з 18 на 19 грудня святий Миколай ходить разом з ангелами від хати до хати і слухняним діткам кладе під подушки дарунки. Вранці діти з превеликою радістю знаходять їх. А неслухам святий приносить різочки, які лишає у куточку… Кажуть, Миколай увесь день перед святом працює – випікає зірочки для дітей і складає їх у свою торбинку. Це печиво звуть «миколайчиками».


Подивись мультфільми:

«Святий Миколай. 
Лист до Святого Миколая»

«Святий Миколай»  


 
 послухай аудіоказку
«Помічники Святого Миколая»


та пісню
«Чудотворець Миколай»




Немає коментарів:

Дописати коментар