пʼятницю, 3 червня 2022 р.

Зроби цей світ кращим!


    Всі живі істоти на Землі живуть у водоймах, у повітрі, на суші. Вода, повітря, ґрунт – складові, без яких немає життя. Бути здоровими і щасливими всі  можуть лише серед чистої природи. Але на жаль, сьогодні на Землі неможливо знайти навіть невеличкий клаптик такого чистого середовища.
    Щорічно 5 червня в багатьох країнах відзначають екологічне свято - Всесвітній день навколишнього середовища. Це свято було засновано ще в 1972 році, щоб просвіщати людей про жахливі наслідки людської діяльності і закликати усіх людей світу цінувати і поважати навколишній світ. Адже здоров’я природи – це здоров’я людей. Земля – наш дім, який потрібно доглядати й оберігати.
    Наші потреби постійно зростають. У результаті життєдіяльності утворюються відходи. Проблема сміття і відходів досягла глобальних масштабів. Проте фахівці знаходять шляхи їх вирішення. Наразі існує багато альтернатив речам, які мають великий термін розкладання. Щоб істотно покращити ситуацію, кожна людина може збирати, сортувати сміття, і здавати його в спеціальні пункти збору.
    Якщо людина не зробить так, щоб на Землі стало менше сміття, то сміття зробить так, щоб на Землі стало менше людей.
    А чи знаєш ти, як довго розкладається сміття і як правильно його сортувати? Перевір себе зігравши у вікторини: 




та подивись мультфільм 
в


Немає коментарів:

Дописати коментар