середу, 8 червня 2022 р.

Сміттєвий континент


    Землю називають блакитною планетою, бо вона має водяну оболонку: океани, моря, озера, річки, льодовики… Але вони потерпають від необдуманої людської діяльності та лінивства, чимало водойм забруднено промисловими відходами, пластиком та іншим сміттям.
    Океани – легені нашої планети, адже забезпечують більшу частину кисню, необхідного для нашого дихання. Вони є одним із основних джерел їжі та ліків, а також важливою частиною біосфери.
    Людина встигла нанести чимало шкоди океанам, звалюючи туди сміття і знищуючи його мешканців.

    Чи чули ви, що в Тихому океані утворилася сміттєва пляма, розміром вдвічі більша за територію України?
    Між узбережжям Каліфорнії та Гавайськими островами дрейфує найбільше у світі скупчення пластикових відходів. Велика частина пластику розподілена на значній глибині і розбилась на трильйони  дрібних частинок, які майже непомітні. Однак в сумі вони утворюють катастрофічну масу – приблизно 90 тисяч тонн!
    Нещодавно група активістів розробила проєкт для проголошення Великої тихоокеанської сміттєвої плями країною, щоб привернути увагу на цю проблему міжнародних організацій та суспільства.
    8 червня кожного року в світі відзначають екологічне свято - Всесвітній день океанів.
    В цей день усі, хто має навіть найвіддаленіший стосунок до Світового океану, координують свої зусилля для того, щоб захистити права мешканців морських глибин і стабільну екологічну обстановку.
    Спільна турбота про океан стане перешкодою до вимирання багатьох видів рослин і тварин і дозволить майбутнім поколінням насолоджуватися красою і багатством  Світового океану.

    Перевір себе, як ти знаєш мешканців морів та океанів, зігравши у вікторину «У гості до Нептуна»


та подивись відео про забруднення океану




Немає коментарів:

Дописати коментар