середу, 10 березня 2021 р.

Бермудський трикутник. Диво і таємниця.


 

Трикутна таємниця.

    Десь далеко-далеко, аж на іншому боці Землі, в Атлантичному океані, є дивовижний трикутник. Тобто, ніби як є… Насправді ж, його немає. Але якщо взяти карту і провести лінії від південної Флориди (США) до Пуерто-Ріко та Бермудських  островів, то вийде трикутник, в якому трапляються неймовірні речі!


    
Кораблі є, людей – нема.

    Прославився Бермудський трикутник наприкінці 14 століття, коли неподалік Бермудських островів знайшли великі судна «Розарі» та «Марія Селеста». Вони були цілісінькі, вітрила готові до плавання, увесь вантаж на місці, але жодної людини на борту! Такі історії у тому місці траплялися часто. А потім там почали зникати й літаки!


  
Диво-туман і скажені компаси.
     
    Члени екіпажів розповідають, що в районі Бермудського трикутника літаки стають некерованими, стрілки компасів на кораблях збиваються й крутяться весь час з неймовірною швидкістю, і просто на очах ці кораблі й літаки зникають! Як зазначають свідки, в момент зникнення небо стає білим і з’являється зелений туман. Та найдивовижніше, що транспорт зникав не під час шторму, а у сонячні безвітряні дні! Але в той самий час дуже багато кораблів і літаків пересуваються Бермудським трикутником і нічого з ними не трапляється.


Звідки беруться дива таємничого трикутника?

    Дехто каже, що зникнення літаків і кораблів пов’язане з поганою погодою. Також існує теорія про підводний вулкан, який раптово засмоктує воду і все, що поряд. Шанувальники містики вважають, що саме тут – ворота до паралельного світу, або, що сюди люблять залітати НЛО, і це їхні «жартики», А інші кажуть, що саме в цьому місці затонула таємнича Атлантида. Дослідники стверджують, що знайшли у морі величезну піраміду, схожу на єгипетську. Лише зроблену з чогось, подібного до скла.


Ніякого дива.

    Багато людей скептично ставляться до цих розповідей. Та доведено, що деякі описані події відбулися зовсім не в Бермудському трикутнику. А достовірну інформацію про інші знайти просто не вдалося. Тобто це лише вигадки.
    Аварій у цій місцевості стається лише трохи більше, ніж в інших місцях океан. І тільки тому, що тут дуже активний рух кораблів, тож і зіштовхуються між собою вони набагато частіше.
    Але існують і наукові підтвердження тих явищ, що відбуваються в цьому місці.
Наприклад, дехто з учених вважає, з дна океану тут можуть виходити бульбашки отруйного газу – метану. І ці бульбашки можуть бути розміром з цілий корабель! Отже, якщо така булька з’явиться під кораблем, він просто потоне. Ці ж бульки можуть і літаки збивати – метан має іншу, ніж повітря, густину і може навіть глушити двигуни літаків.

    По сторінках журналу «Маленький розумник».

Немає коментарів:

Дописати коментар