середа, 6 вересня 2023 р.

Гра в манікюр


     Якщо хочеш виглядати стильно й модно, увагу треба приділяти не лише своєму одягу, а й нігтям. Так-так, нігтям. Не можна про них забувати, адже вони завжди на виду. І якщо нігті красиві й доглянуті, ними хочеться милуватися, а якщо потворні – дивитися на них геть неприємно. Тож якщо ти стежитимеш за своїми нігтями, усе буде OK. Однак є тут деякі тонкощі, про  які тобі треба дізнатися.

    Яка дівчина не мріє мати гарні й довгі нігті?! Сьогодні це – не проблема, адже зараз будь-де можна купити накладні нігті. Що може бути простіше: береш готовий ніготь, наклеюєш – і красуєшся. А ще існує така процедура, як штучне нарощування нігтів. Це коли на твій нігтик наносять спеціальну гелеву суміш, і вона, висохнувши й набувши потрібної форми, перетворюється на супер-пупер-крутий манікюр (з латинської мови це слово перекладається як догляд за руками).


    Необов’язково нарощувати штучні нігті, можна прикрасити й власні. Сьогодні існує безліч варіантів такого дизайну. Це – художній розпис нігтів фарбами й гелем. Малювати на нігтях можна що завгодно: квіточки, звіряток, геометричні фігури або навіть пейзажі. Прикрашають нігті й стразами та блискітками, навіть засушеними рослинками. Ще й пірсинг роблять, щоправда, тільки на штучних нігтях.


    Так, штучні нігті всіляких форм і кольорів - неймовірно красиві. Та  важливо знати, що для кожного віку є свій манікюр. І дитячий манікюр досить відрізняється від того, який собі робить, приміром, мама. Нігті в дітей до 13 років – набагато м’якші й ніжніші, ніж у дорослої людини, і за ними потрібен ретельний догляд, щоби в майбутньому нігті не стали ламкими та не розшаровувалися. А то й узагалі не почали рости кривульками. 


    Тож, аби не мати проблем, спершу варто розібратися, що таке нігті та як за ними доглядати. А нігті – це рогові пластинки, розташовані на зовнішньому боці кінчиків пальців. Нігті (як і волосся) – це похідні клітин шкіри. Вони потрібні людині не тільки для того, щоби було що прикрашати, їхнє головне завдання – захищати чутливі пучки пальців. Ще за допомогою нігтів можна почухатися, узяти щось дуже маленьке. А ще деякі нервові особи їх гризуть, псуючи здоров’я й вигляд нігтів.

   

    Аби нігті завжди були здоровими й красивими, варто навчитися правильно робити манікюр. Насамперед треба добре помити долоньки, щоби не занести інфекції. Не слід обрізати відрослі нігтики ножицями – краще скористатися кусачками. Працювати пилкою (найкраще – делікатною скляною) потрібно також дуже обережно. Пам’ятай: твої нігтики – дуже тонкі й гнучкі, тому не захоплюйся підпилюванням. І в жодному разі не обрізай кутикулу – шкірку над нігтем! Нігтик у цьому місці – найніжніший, він може дуже пошкодитися.


    Щоб зробити цікавий манікюр, слід добре напружити уяву. Для дитячих нігтів косметична промисловість випускає спеціальні лаки на водній основі, які не містять шкідливих речовин. Ще є така чудова річ, як наклейки для нігтів! Але якщо ти не маєш такого  бажання, можеш не робити цього зовсім. Головне – щоб твої нігті були чистими й акуратними. Мода – мінлива, але ти можеш бути впевнена в тому, що доглянуті нігті ніколи не стануть немодними.





Немає коментарів:

Дописати коментар