пʼятницю, 28 січня 2022 р.

Казковий світ Всеволода Нестайка

 


    Письменник Всеволод Зиновійович Нестайко  неперевершений творець незвичайних, фантастичних світів для дітей. Своїми веселими, дотепними й мудрими повістями й казками він щиро ділився не з одним поколінням юних читачів. 
    Казкарем він, мабуть, уже народився, бо з дитинства постійно вигадував щось таке химерно–хитромудре, що від подиву робили великі очі не лише його друзі–ровесники, а й рідні та вчителі. А коли він підріс, то якось подумав: «А чого б мені не порадувати–подивувати дітей України вцілому, га?!»  І почав писати, писати, писати, а потім – друкуватися, друкуватися, друкуватися!..
    Отак, Всеволод Зиновійович став улюбленим письменником не лише дітей України, а й дітей багатьох країн світу.


    Казочка «Про комарика Зюзю»  вперше була надрукована в дитячому журналі «Малятко» 35 років тому. Вона дуже сподобалась маленькім читачам. Пізніше була видана книгою, а зараз входить до збірки  «Кузя, Зюзя і компанія».


    Комарик Зюзя був дуже непосидючий. Вважав, що сам усе знає і що слухняні діти нічого в житті не досягають, а досягають лише неслухняні. І ось комариний дитсадок вийшов на прогулянку – а Зюзя відбився від гурту й подався шукати пригод. І, звісно ж, влип у першу-ліпшу павутину...
    До вашої уваги  аудіоказки  збірки «Кузя, Зюзя і компанія»:



Немає коментарів:

Дописати коментар