четвер, 1 квітня 2021 р.

Міжнародний день дитячої книги

 

Міжнародний день дитячої книги з'явився у 1967 році. Ініціатором його створення стала організація під назвою «Міжнародна рада з дитячої книги» (абревіатура - IBBY), а точніше, її засновник - німецька письменниця, журналіст і перекладач Йєлла Лепман. Дата 2 квітня була вибрана не випадково, бо саме в цей день народився видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен, який створив велику кількість творів для маленьких читачів.

Дитяча література - з'явилася не так давно. Приблизно до 17 ст. діти читали майже ті самі книжки, що і їхні батьки. Казки, бувальщини, фантастичні та містичні історії існували лише в усній традиції, і їх ніхто не пристосовував до дитячого сприйняття.

З появою і поширенням книгодрукування  в Європі починається й історія дитячої літератури, і до 18 століття  книг для дітей було вже достатньо для того, щоб дитина могла вибирати собі книги за смаком.

19 століття по праву називається золотим століттям літератури, адресованої дітям і юнацтву. До цього часу не викликав сумніву той факт, що дітям, крім підручників і книг на релігійну тему, потрібні й власні книги.

Дитячі книги - енциклопедія всього цікавого, радісного і важливого, що тільки буває на світі. Міжнародний день дитячої книги - додатковий привід почитати дитині на ніч, «підкинути» їй хорошу книгу, а може, й самим перечитати. 

Запрошуємо до гри! Давайте складемо пазли за творами Г.-К. Андерсена.

Снігова королева.

Кресало.

Немає коментарів:

Дописати коментар