понеділок, 26 квітня 2021 р.

ТОП-10, або ОБЕРЕЖНО:ЇЖА

 

Ти обожнюєш модні рейтинги? Тримай : топ 10 найшкідливіших харчів, що спричиняють страшні захворювання, важкі отруєння й потворну алергію. Ці «продукти» - ще ті жахливі!

1. ЧИПСИ І СУХАРИКИ б’ють рекорди  за кількістю жирів, барвників, солі й замінників смаку. У цих яскравих пачечках безліч канцерогенів – речовин, що провокують рак.

2. СОЛОДКІ ГАЗОВАНІ НАПОЇ містять надмір цукру: у 0,5 л пляшечці його  аж 15-20 ложок! Така вода, замість втамувати спрагу, «подарує» хвороби шлунково-кишкового тракту, діабет, ожиріння та нервові розлади.

3. ФАСТФУД – біляші, чебуреки, картопля фрі, шаурма, бургери, хот-доги – дуже шкідливий через спеції , соуси й жири.

4. КОВБАСУ, СОСИСКИ, КОПЧЕНОСТІ важко назвати м’ясними виробами. Це справжня бомба з ароматизаторів, барвників та шкідливих емульсій. В одному лише шматочку копченої ковбаси стільки токсичних речовин, скільки мешканець мегаполісу вдихає за рік.

5. ЛЬОДЯНИКИ ТА ЖУВАЛЬНІ ЦУКЕРКИ містять величезну кількість цукру, хімічних складників та барвників. Усе це псує зуби і шлунок.



                           6. Майже 99 % КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ містять найнебезпечніші трансгенні жири, утворені хімічним способом із низькосортної олії. Тож якщо на етикетці зі складом продукту зазначено: гідрогенізована олія, кулінарний жир, пальмова олія, маргарин, - не купуй.  

7. Як не прикро, але В ШОКОЛАДІ теж багато небезпечних домішок, барвників, ароматизаторів й емульгаторів із пальмової олії та… нафти.

8. КЕТЧУП, МАЙОНЕЗ, СОУСИ дуже канцерогенні. У них купа консервантів, барвників, оцту і трансжирів. Ліпше самостійно приготувати смачні соуси, адже рецептів безліч.

9. У ПАКЕТОВАНИХ СОКАХ цукру ще більше, ніж у газованих напоях.



10. ЛОКШИНУ Й ПЮРЕ ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ можна назвати «міксом» з усього наявного харчового непотребу, що завдає величезної шкоди організму.

По сторінках журналу "Пізнайко"

Немає коментарів:

Дописати коментар